Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Язовирите Кърджали и Ирайловград преляха
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:10 / 13.03.2006Коментари ()1098
Язовир Ивайловград преля, но няма опасност за населението. Водата излиза от преливниците, работят всички турбини на ВЕЦ-Ивайловград, съобщиха за БГНЕС от областна дирекция Гражданска защита-Хасково.
Нямаме тревожни сигнали засега, подчертаха от Гражданска защита, но уточниха, че нивото на реките, както и на подпочвените води се е повишило. Пет отводнявания са извършили хасковските пожарникари. Има наводнени къщи в Димитровград, Хасково и Свиленград. Няма пострадали хора. 39 литра на квадратен метър е дъждът в Хасково вчера и днес, валежите ще продължат, казаха синоптиците. Информацията е на кореспондента на БГНЕС в Хасково.

Поради обилните валежи преля и язовир Кърджали. За момента няма опасност за населението. В област Кърджали са наводнени мазетата на Професионална гимназия по електроника в Кърджали, мазета на къщи, на Обединен детски комплекс - Момчилград (60 см. вода в мазетата) и сградата на Регионален военен сектор - Кърджали. Има течове от тавана в Ученическите общежития на бул. „Беломорски” в гр. Кърджали.

Към момента в цялата страна вали дъжд, а в някои части и сняг. Според синоптиците времето ще се задържи дъждовно.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Yazovirite-Kurdzhali-i-Irailovgrad-prelyaha-14954
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.