Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Семинар за внедряването на структурните фондове в България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 06:35 / 16.03.2006Коментари ()695
©
Днес и утре в конгресния център на Панаирния град ще се проведе семинар на тема “Подготовката на държавната администрация при внедряването на структурните фондове в България – обмяна на европейски опит”.

Семинарът е организиран от TAIEX (Службата за техническа помощ и обмен на информация към Европейската комисия) със съдействието на Община Пловдив, Южен-Централен Регион и Държавната канцелария на провинция Саксония-Анхалт (Германия). В него ще вземат участие министърът на регионалното развитие и благоустройство г-н Гагаузов, областният управител на Пловдив г-н Петков, кметът на град Пловдив д-р Чомаков, министърът по европейските въпроси на Саксония-Анхлат г-н Робра. В семинара ще участват и експерти в областта на структурните фонове: г-н Хайхлингер (Европейски институт за публична администрация – Европейски център на регионите в Барселона, Испания), г-н д-р Хелер (Министерство на финансите на Санксония-Анхлат, административна структура за европейските структурни фондове), г-н Уве Леман (Служба за икономическо подпомагане, район Мерзебург-Квертфурт, Германия), г-н Роберто Арнау (Служба за регионална политика и компетенции на Европейския съюз, Валенсия, Испания).

Целта на двудневната среща е насочена към изграждане и разширение на капацитета на институциите в процеса на усвояване и управление на европейските структурни фондове. Протичащият процес на децентрализация в България е свързана с отдаване на компетенции от национално на местно ниво и създаване на нови административни структури. Целта на този семинар е да развие нови механизми за обмяна на ноу-хау между местните и регионални органи в страната, както и с подобни институции в други региони на ЕС. По време на семинара български експерти ще имат възможност да се запознаят с опита на други европейски страни при внедряването и управлението на структурните фондове на регионално и местно ниво. Целта е да се положат основите на дългосрочно сътрудничество при подпомагане на българските власти в областта на регионалната политика чрез осигуряване на стажове на български експерти в подобни европейски структури, посредничество при намирането на партньори от други европейски региони, организиране на професионални семинари и конференции.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Seminar-za-vnedryavaneto-na-strukturnite-fondove-v-Bulgariya-15034
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.