Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Започва пролетното почистване на Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:57 / 16.03.2006Коментари ()875
Засилено почистване на града ни ще осъществят комуналните фирми, съвместно с районните кметства след зимното дежурство и преди Великденските празници.

Фирма “Еко Глобал”АД осигурява ръчно почистване на петте района на града с 418 работника, които ще почистват основно тротоарите и уличните платна от натрупаните от зимното поддържане отпадъци от солопясъчна смес. Машинното почистване ще се извършва от 10 мотометачни машини, като фирмата е изработила точни маршрутни графици. Машинното миене ще се извършва с 11 миячни машини. Първоначално ще се извърши комбинирано миене (съчетаване на миене с помощта на прикачени маркучи и на дюзи). Така ще се почистят фино замърсените тротоарни и пътни настилки от солопясъчна смес и от калта, образувана от непочистените автомобилни гуми на строителните фирми от строящиет се в града обекти. По райони комплексно ще бъдат почистени (ръчно и машинно): р. “Централен” – бул. “Цар Борис ІІІ Обединител”, Панаирен мост, бул. “Найчо Цанов”, ул. “Санкт Петербург”, надлез “Родопи”, бул. “6-ти септември”, ул. “В. Априлов”, моста над река Марица по ул. “В. АПрилов”;

р. “Източен” – бул. “Мария Луиза”, моста на “Адата”, бул. “6-ти септември”;

р. “Западен” – бул. “Пещерско шосе” и надлез “Коматевски възел”;

р. “Северен” – бул. “Цар Борис ІІІ Обединител”, бул. “България”, Карловски надлез;

р. “Тракия” – ул. “Съединение”, надлеза на Асеновградски шосе.

Фирмата започва от 20 март и миене и дезинфекция на съдовете за смет в петте обслужвани района.

“Чистота”ЕООД, която се грижи за територията на район “Южен” предстои да почисти от натрупания пясък от зимното опесъчаване 338 дка регули, в което ще вземат участие 69 работника за ръчно почистване, ще работят също 2 челни товарача и 2 мотометачни автомобила. Боклукът ще бъде извозван до депото в с. Първенец. Комбинирано ще бъдат измити и с маркуч улиците от І-ва и ІІ-ра категория. Назначени са допълнително 15 работника, които ще се включат в ръчното почистване на междублоковите пространства.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zapochva-proletnoto-pochistvane-na-Plovdiv-15050
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.