Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Язовир Пясъчник надвиши критичния обем
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:49 / 18.03.2006Коментари ()1507
Започна контролно източване на язовир Пясъчник, съобщиха от Областната служба Гражданска защита в Пловдив. Причина за това са падналите дъждове, които са повишили обема на язовира с над 20 млн. кубика, което наложило старта на източването.

С по 6 кубика в секунда се изтаква язовира в момента. Постепенно скоростта ще бъде увеличена до 10 кубика в секунда, казаха от Гражданска защита. Всички специалисти от “Напоителни системи” са на местата с хидросъоръжения, за да следят и контролират източването. Водите на язовира изтичат от няколко места, за да не се предизвика висока приливна вълна и наводнения. Неколкодневният оглед на съорженията по пътя на водата установи, че трябва да се премахне моста на река Пясъчник край Войводиново и днес започна демонтажа му.

Няма опасност от преливане на река Марица, където отива водата от язовир Пясъчник. Контролното източване е в изпълнение на заповед на министъра на водите и околната среда от преди няколко месеца, с която е определен контролния обем на язовира и при надвишаването му незабавно е разпоредено контролирано източване. Информацията е на Дарик радио.



Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Yazovir-Pyasuchnik-nadvishi-kritichniya-obem-15101
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.