Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Безплатни прегледи до 24 март - Световен ден за борба с туберкулозата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:04 / 21.03.2006Коментари ()1248
Дружеството по белодробни болести – клон Южен, организира безплатни изследвания за туберкулоза на желаещите пациенти във връзка със световния ден за борба с туберкулозата - 24 март.
Екип от висококвалифицирани специалисти-пневмофтизиатри от Клиниката по Пулмология на Медицински университет – Пловдив и СБПФЗАЛ “Д.П.Кудоглу” ще приема желаещи и ще ги преглежда напълно безплатно в дните от 20 до 24 март, от 9 до 15 часа в кабинет № 10, I-ви етаж, поликлиничното звено на СБПФЗАЛ ”Д.П.Кудоглу”, бул. “Цариградско шосе № 108.

На желаещите пациенти ще се направи безплатна проба Манту, ще попълнят въпросник за оплакванията, рисковите фактори и други важни въпроси и суспектните пациенти ще дадат проба за изследване на туберкулозния бацил.

Кампанията е спонсорирана от LIONS CLUB – Пловдив и е под патронажа на кмета на район Източен – Красимир Кузмов и Областния съвет за сътрудничество по етническите и демографски въпроси към Областна администрация – Пловдив.

На третия ден от първата визита пациентите ще се явят за отчитане на пробата Манту и тези, при които резултатът е силно положителен ще дадат повторна проба за директна микроскопия и ще им се направи рентгеново изследване /рентгенография на бели дробове/. При необходимост от по-задълбочени изследвания и лечение пациентите ще бъдат насочвани към Клиниката по Пулмология на УМБАЛ “Свети Георги” или към Фтизиатрично отделение на СБПФЗАЛ ”Д.П.Кудоглу”.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Bezplatni-pregledi-do-24-mart-Svetoven-den-za-borba-s-tuberkulozata-15188
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.