Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Продадоха “Градски транспорт”. Генерал става изпълнителен директор
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:03 / 23.03.2006Коментари ()2471
©
Пловдивската фирма „Хеброс бус” купува 67% от акциите на общинска фирма „Градски транспорт”– това решиха съветниците с 37 гласа „за”, 5 „против” и 5 „въздържали се” след разгорещен дебат в продължение на час и половина. Общинският превозвач бе продаден за 2 800 100 лв. Комисия от съветници от всички политически партии ще докладва ежемесечно на Местния парламент как купувачът изпълнява инвестиционните си задължения– бе записано още в решението на Общински съвет.

„Левицата гласува тази сделка под натиска на министъра на транспорта Петър Мутафчиев и областния управител Тодор Петков”– така обясни отрицателния си вот Димитър Костов от „Атака”.

Приватизацията на Градски транспорт в този момент няма алтернатива, защото днес ВКС гледа дело за несъстоятелност на фирмата, а на 4 април Пловдивският окръжен съд ще заседава по търговски иск срещу нея за 1,2 млн. лв.- заяви председателят на групата на левицата Николай Радев.

Приватизационният договор трябва да бъде подписан до 40 дни, очаква се това да стане още следващата седмица.

„Веднага след като влезем във владение, ще подкрепим фирмата с автобуси на „Хеброс бус”, така че да покрием поетапно всички разписания на Градския транспорт– заяви Веселин Дошков. До 3- 4 месеца ще започне обновяването на автопарка– обеща още той. “Хеброс бус” се ангажира да инвестира 48 млн. лв.

Дошков потвърди новината, излъчена първо по Дарик радио, че бившият шеф на РДВР Пловдив ген. Йордан Кюмюрджиев ще е новият изпълнителен директор на дружеството. Информацията е на Дарик радио.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Prodadoha-Gradski-transport-General-stava-izpulnitelen-direktor-15269
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.