Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Парите за пълнене на дупки не стигат
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:32 / 30.03.2006Коментари ()878
Всички дупки по улиците в кв. “Тракия” ще бъдат запълнени до края на тази седмица, заяви районният кмет Славчо Атанасов. Най-големите ями са по булевардите “Освобождение”, “Съединение”, “Санкт Петербург” , Ягодовско шосе и Асеновградския надлез, които са основни артерии в квартала.

Pешението на ОбС тази година ремонтите да стават с пари само от наемите на гаражи по райони ни затруднява, каза още кметът на Тракия. Според него събраната сума от 250 000 ще свърши до стотинка, ако преасфалтира само 2 улици.

Кметът прогнозира, че изграждането на тротоарите – с обща дължина около 6 км, ще започне в средата на май, след като бъде определен изпълнител с конкурс по Закона за обществените поръчки

Фирма “Драгиев и Ко” ще пълни дупките по улиците на район “Южен”, съобщи кметицата Стефанка Ламбрева. За аварийните ремонти са предвидени 15-20 000 лева. Дупките в район “Южен” ще бъдат закърпени по нова технология - асфалтът от ще бъде смилан и с него ще бъдат запълнени отново като се изпалзва и специално лепило.

Район “Южен” разполага с 447 000 лева за ремонт на улиците. За избор фирма изпълнител ще бъде обявен конкурс по закона за обществените поръчки. Най-вероятно в началото на юни ще завърши процедурата и започне масовот преасвалтиране на улиците.

Аварийно вече се ремонтира ул. “Александър Стамболийски”. Средствата са набрани от наеми на гаражи.

Район “Западен” набира оферти от фирми изпълнителки за ремонти на улиците до 17 часа в петък. С предложилият най-висока оферта ще бъде сключен договор в понеделник. Средствата които ще бъдат усвоени са в размер на 55 000 лева. Информацията е на Дарик радио.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Parite-za-pulnene-na-dupki-ne-stigat-15443
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.