Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Корумпирани полицаи обжалват присъди
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:27 / 08.04.2010Коментари ()15059
© Plovdiv24.bg
Дело, образувано по жалба на подсъдимите Валери Викентиев и Атанас Георгиев, ще се гледа днес в Апелативния съд. С присъда на Пловдивският окръжен съд те бяха признати за виновни в това, че през периода 3-4 юни 2009 г. при условията на продължавано престъпление в гр. Оряхово и в землището на гр. Клисура в качеството си на длъжностни лица - разследващ полицай и младши разузнавач в РУ на МВР гр. Оряхово в съучастие са поискали 5000 лв. от Николай Кръшков, за да не предприемат действия по наказателно преследване срещу него за извършено на 2 юни престъпление. Деянието е осъществено, за да извършат друго престъпление - на 4 юни в землището на гр. Клисура са пропуснали да изпълнят своевременно служебните си задължения и не са извършили оглед за разкриване, непосредствено изследване и запазване на следи от престъплението по л. а. "Опел Астра" и чрез заличаване на следи от интервенция по горния автомобил, като по този начин са направили опит да избавят Николай Кръшков от наказателно преследване.

За така извършеното от подсъдимия Викентиев престъпление му беше наложено наказание в размер на 4 години и 6 месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим, лишаване от право да заема държавна длъжност в системата на МВР за срок от 7 години и 6 месеца, конфискация на 1/4 от имуществото му, както и глоба в размер на 15 000 лв.

За така извършеното от подсъдимия Георгиев престъпление му беше наложено наказание в размер на 3 години лишаване от свобода при първоначален общ режим, лишаване от право да заема държавна длъжност в системата на МВР за срок от 6 години, както и глоба в размер на 7 000 лв.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Korumpirani-policai-obzhalvat-prisudi-154635
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.