Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пловдивският съд потвърди ареста на мъж, представял се за полковник от МО
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:56 / 08.04.2010Коментари ()2618
Пловдивският окръжен съд потвърди взетата от Карловския районен съд мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на 51-годишния Радко Стоилов. Това съобщиха от пресслужбата на Съдебна палата-Пловдив. Срещу Стоилов е повдигнато обвинение за измама по чл. 210, ал.1, НК затова, че в периода месец октомври 2009 г. - месец март 2010 г. в Карлово пред три лица се е представил за подполковник от Министерство на отбраната (МО) и служител на ВКР и им e предлагал да ги уреди за участие в чуждестранни военни мисии и назначение като кадрови войници, с което им е причинил имотна вреда общо в размер на 4480 лв.

Съдът намери, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение. Стоилов е обвинен в тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода. Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че той е извършил деянието. Преценено беше, че е налице реална опасност да извърши друго престъпление.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.



Още по темата: общо новини по темата: 2
08.04.2010 »
30.03.2010 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Plovdivskiyat-sud-potvurdi-aresta-na-muzh-predstavyal-se-za-polkovnik-ot-MO-154849
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.