Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Мият Пловдив с маркучи за първи път от 15 години
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:12 / 05.04.2006Коментари ()1446
©
За първи път от 15 г. улиците в Пловдив се мият ръчно с маркучи, съобщиха от комунална фирма “Чистота”. Това се прави по разпореждане на кмета д-р Иван Чомаков.

Екипите на общинското предприятие днес действат по Кукленско шосе, а утре поемат бул. “Никола Вапцаров”. Освен пътното платно, с маркучи се мият и тротоарите, добавиха от “Чистота”.

Работата ни се затруднява от задръстените шахти, тъй като се задържа вода и остават утайки от мръсотия, оплакаха се от фирмата. Тя е изпратила писма до кмета, областния управител и ВиК-Пловдив с настояване да се почистят шахтите. В целия град те са около 11 000, от тях 3500 са в район “Южен”, за който отговаря фирма “Чистота”.

Заедно с “Общинска охрана” тя започна проверки за изхвърляне на смет от жилищата по тротоарите и в междублоковите пространства. В момента масирано почистваме улиците от първа, втора и трета категория, но след нас от терасите отново хвърчат торбички с отпадъци, обясниха от “Чистота”.

40 кубични метра боклук се изкарват дневно от междублоковите пространства в район “Южен”, за чието хигиенизиране бяха назначени още 15 чистачи. Досега са извозени 1800 чувала. Кампанията за пролетното почистване на района ще приключи на 21 април.

На 15 април фирма “Чистота” ще награди първенците от междуучилищното състезание за пролетно почистване. Те ще получат спортни уреди – футболни и баскетболни топки, федербали, ракети за тенис на маса.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Miyat-Plovdiv-s-markuchi-za-purvi-put-ot-15-godini-15566
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.