Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Преподаватели от световна величина идват за фестивала "Пролет в Стария град"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:15 / 13.04.2010Коментари ()2457
© Plovdiv24.bg
Част от къщите държавна собственост в Стария град са предоставени от областния управител за нуждите на програмата на фестивала "Пролет в Стария град", който ще се проведе от 15 до 30 април в Пловдив. Това обяви на пресконференция днес кметът на район "Централен" Райна Петрова, под чиято егида и с подкрепата на Иван Тотев се провежда събитието.

Организатор на фестивала, който се провежда за трети пореден път, е фондация "Огънят на Орфей". Особено се набляга на безплатното обучение на деца от домовете за сираци от цялата област, които ще се включват в определени майсторски класове. Ще бъде проведен конкурс, в който тримата най-добри ще бъдат наградени, а за всички участници са предвидени поощрителни програми.

В програмата ще участват видни преподаватели от световна величина, български творци, студенти и преподаватели и АМТИИ и много други.

На 29 и 30 април (четвъртък и петък) ще се състоят церемония по награждаване на отличените творби в Националния литературен конкурс "Огънят на Орфей" 2010 и творческа среща на участниците в конкурса. Те ще могат да обменят опит и идеи, да разгледат и опознаят културните и исторически забележителности на Стария град. Ще научат, че творчеството може да бъде и екипна дейност.


(C) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 3
28.04.2010 »
26.04.2010 »
25.03.2010 »

Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Prepodavateli-ot-svetovna-velichina-idvat-za-festivala-Prolet-v-Stariya-grad-155850
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.