Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Има надежда за Гребната база
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:42 / 10.04.2006Коментари ()1846
©
Олимпийските медалисти в гребането се нагърбиха с тежката задача да спасяват федерацията си и реномето на България пред света. Както Plovdiv24.com вече писа бившият председател ан федерацията по гребане предизвика международен скандал с решението си да си основе собствена международна федерация с няколко съмишленици от други страни. Естествено това донесе много негативи на страната ни. Световната федерация по гребане FISA светкавично реагира на своеволията на на г-н Колев. В документ, обобщаващ дейността на федерацията на тази среща, те строго осъждат сформирането на новата организация. В документа е записано, че други държави са алармирали световната федерация за случващото се у нас. FISA се разграничава и не признава новосформираната федерация. Световната федерация също така предупреждава тези, които симпатизират на новата конфедерация, че ще имат сериозни проблеми. Всички национални федерации, чиито гребци участват в стартове извън състезанията на FISA ще бъдат строго санкционирани. Състезателите им няма да бъдат допускани до големите състезания

Митко Колев твърдеше още преди срещата в Пловдив, че няма да има проблеми за създаването на европейска конфедерация и че FISA няма да се противопостави на това. Като резултат от неговите действия обаче България може не само да загуби правата си за домакин на първенства, а дори да бъдем лишени от правото наши гребци да участват на големи първенства.

Както вече казахме най-изявените ни и титуловани състезатели в гребането се нагърбиха с тежката задача да спасяват федерацията и реномето на страната ни. На общото събрание на БФ Гребане на 08.04.2005 с 8 на 4 гласа за председател на федерацията бе избрана г-жа Светла Оцетова. Г-н Колев бе оставен като редови член, за да може да обяснява глупостите, които е сътворил от името и за сметка на Българската федерация по гребане.

На събранието бяха приети и 5 нови клуба по гребане, като радостното е, че два от тях са пловдивски.


Още по темата: общо новини по темата: 1
30.03.2006 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Ima-nadezhda-za-Grebnata-baza-15697
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.