Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Най-ниските заплати в Смолянско са в отрасъл “Хотели и ресторанти”
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:34 / 10.04.2006Коментари ()800
Най-ниските заплати в Смолянско са в отрасъл “Хотели и ресторанти” въпреки големия потенциал за развитие на региона по това направление. Това съобщиха за радио "Фокус" – Смолян от Териториалното статистическо бюро в областния град. Като аргумент статистиците сочат средните възнаграждения в отрасъла за последното тримесечие на 2005 г., които са били 179 лв. при средна заплата за областта от 254 лв.

Ниски са и заплатите в дяловете “Транспорт, складиране и съобщения”, които са около 203 лв. Най-добро е било заплащането на труда в Смолянско в отрасъл “Финансово посредничество” , който е изцяло в частния сектор и е средно 738 лв. На второ място по размер на работната заплата са наетите в отрасъл “Производство и разпределение на електроенергия, газ и вода” – 501 лв. Следват “Държавно управление и отбрана” и “Задължително обществено осигуряване” – 372 лв.

358 лв. е възнаграждението на работещите в “Здравеопазване и социални дейности” като тези от обществения сектор са получавали 351 лв., а тези в частния сектор – 540 лв.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Nai-niskite-zaplati-v-Smolyansko-sa-v-otrasul-Hoteli-i-restoranti-15710
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.