Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Инвестират 10 млн. лв. в хладилен терминал край Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:24 / 12.04.2006Коментари ()1857
©
К-И Логистикс търси подходящ терен в района на Пловдив за изграждане на хладилен терминал, в който ще бъдат инвестирани около 10 млн. лв. Това каза за Investor.bg изпълнителният директор на компанията Цветомир Стоянов по време на Икономически форум Марица в Пловдив.

„Планираме да приключим с проектирането и до два-три месеца да имаме яснота относно проекта, който още е в идеен стадий“, обясни Стоянов. „Тогава ще знаем с по-голяма точност подробности както относно техническите спецификации, така и по отношение на стойността на проекта“, допълни той.

По думите му компанията вече е набелязала няколко терена. За окрупняването на земята ще бъдат използвани услугите на специализирана агенция.

В скоро време се очаква да бъде открит първият хладилен цех на компанията в Пловдив, проектът за който е в напреднала фаза на развитие. Той заема обща площ от 1000 кв.м.

Компанията обяви приключването на изграждането на логистичния си център в София. Той заема 12 хил. кв.м и е на стойност 15 млн. лв. Центърът има 13 хил. палетоместа, 17 рампи за обслужване на големи камиони и 7 рамки за обслужване на бусове. Предназначен е за складиране на бързооборотни продукти, а клиентите са главно чуждестранни компании. Клиенти на К-И Логистикс са Procter&Gamble, Shell, Mars, SC Johnson, Wrigley и др.

„Някои от нашите услуги се предлагат на малко по-високи цени спрямо други конкуренти, като се стремим да поддържаме и по-високо качество. Това може би е една от причините клиентите ни да са предимно международни компании“, коментира Стоянов. Информацията е на Investor.bg.




Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Investirat-10-mln-lv-v-hladilen-terminal-krai-Plovdiv-15750
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.