Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
"Атака" искат оставката на зам.-кмета на Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:51 / 12.04.2006Коментари ()1612
©
Оставките на заместник кмета по стопанските дейности Атанас Славов на експертите по екология в общината и район Западен- Петър Шиникчиев и Иванка Спилкова, както и дисциплинарно наказание на главния финансист Марин Налбански - ще поиска общинският съветник от Атака - Димитър Костов. Като причина Костов цитира нарушения констатирани в окончателния одитен доклад на общината.

Проверката на ДФК е за спазването на закона за обществените поръчки е за периода 2002- 2004-та година. Според него възложената дейност на Водстрой по изграждането на депото в Цалапица е незаконосъобразна. Плащанията към фирмата са нараснали от 200 на 700 хиляди лева годишно при постоянна величаина на количествата отпадъци. Костов припомни, че директор на фирмата е съпругата на заместник кмета Славов.

Докладът визира нарушение при анексиране с по- високи стойности на заплащане за зимно почистване с фирмата Екоглобал от неопълнмощения за това Петър Шиничкиев.

Общинският съветник от Атака цитира констатирани при одита плащания към същата фирма за неизвършени дейности по почистването на улиците. Според доклада неправомерно общината е прехвърлила дейността по поддържане на траурния парк от общинската Чистота, към частната Екоглобал.

Като гражданин и общински съветник Димитър Костов е в правто си да иска оставки- заяви заместник кметът Атанас Славов. Той отказа коментар по цитираните нарушения с мотив , че не е запознат с въпросния одит. Информацията е предоставена от радио Пловдив.


Още по темата: общо новини по темата: 1
12.04.2006 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Ataka-iskat-ostavkata-na-zam-kmeta-na-Plovdiv-15777
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.