Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пчели убийци нападнаха Сухозем
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:14 / 26.04.2010Коментари ()7446
©
Опасни африкански пчели нападнаха село Сухозем и хората са в паника. "Увиваме главите си с престилки. Бягаме от тях, а те вървят след нас и нижилят", разказа 85-годишната Въла Макавеева. Според нея напастта е страшна. "Крием децата. Като стане време да си ходят в Пловдив, ги увиваме в чаршафи и ги качваме на колите", допълва Мина Гюзелева.

Най-опасно е за хората с алергия. "Само космонавтски скафандър не съм си сложил. Нося си тръба за интубация навсякъде, защото като ме ухапе, носоглътката ми се затваря и не мога да дишам. За 15 минути мога да умра", оплаква се 50-годишният Иван Кавалджиев, който постоянно пие лекарства, за да не стане жертва. Само за ден му се наложилo да се интубира 3 пъти.

Всичко започнало преди време, когато В Сухозем се заселил Рашко Недев и поставил в двора си 50-60 кошера. Сред пчелите му били и африканските. "Те са малки и черни, не носят мед, а пазят останалите, но са много агресивни и свирепи. Като се кръстосват с другите, правят и тях убийци", обяснява Кавалджиев.

"Съветниците от община Калояново обещаха, че в четвъртък на сесия ще гласуват терен, където да се изместят кошерите. Но Рашко трябвало да играе на търг за мястото, сиреч пчелите ще седят тук още поне 2 месеца", ужасена е Жана Маринска. "Пратих писмо до Общинската служба по земеделие и гори да назначи комисия с Ветеринарната служба. Те ще решат проблема на място", увери кметицата Христозова.

Източник: в. "24 часа"


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Pcheli-ubiici-napadnaha-Suhozem-158803
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.