Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Покачване на Дунав при Видин, спад при Никопол
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:02 / 17.04.2006Коментари ()1197
©
Има покачване от 2 см спрямо нивото от вчера на река Дунав при Видин и сега е 969 см. Очаква се плавно покачване, но днес ще искаме нова прогноза за цялата седмица и ще бъдем по-добре информирани. Това заяви в предаването „Дарик кафе” на Дарик радио кметът на Видин Иван Ценов.

Той допълни, че има опасения дали дигите ще издържат, защото "тази нощ групите действаха при една от дигите, където имаше просмукване в основата".

"Ще искам експертно становище от "Напоителни системи" за цялостното състояние на дигите. Особено за дигата от безмитната зона до село Кошава", допълни Ценов.

По думите на видинския кмет в Южната промишлена зона на града няколко предприятия са заляти, а учениците ще останат по домовете си до Великден.

"Има опасения от мародери, но полицейската охрана е усилена. Засега няма увеличение на броя на битовите кражби и все пак ще подчертая, че ще бъдем безкомпромисни към подобни престъпления", каза още Иван Ценов.

Пред Дарик радио кметът на Никопол Любен Лаков заяви, че през нощта при Никопол е регистриран спад с 1 см на нивото на реката.

"Всички подходи към обществените сгради са повдигнати и хората могат да отидат нормално на работа, а децата на училище. Нови наводнени сгради няма в града", допълни Лаков.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Pokachvane-na-Dunav-pri-Vidin-spad-pri-Nikopol-15882
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.