Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
ВМРО и абонати атакуват Енергото
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:36 / 18.04.2006Коментари ()1484
©
Съдебно дело срещу “Електроразпределение” Пловдив завежда 58- годишната Стойка Кръстева от кв. “Столипиново”. Тя ще претендира за обезщетение в размер на 1000 лева, заради претърпени неимуществени вреди.

Жената, която има тежки здравословни проблеми и съпругът й, който е онкологично болен претендират,че от години имат режим на тока, независимо, че са изрядни платци на енергодружеството. По думите на Кръстева живеещите в съседство ромски семейства консумират енергия, въпреки натрупаните задължения. Кръстева заяви, че никой не е обърнал внимание на многобройните им жалби. Преди седмица семейството е изпратило писмо и до министъра на икономиката и енергетиката Румен Овчаров.

От две седмици в пловдивската централа на ВМРО се приемат сигнали за злоупотреби на “Електроразпределение” по отношение на абонати на дружеството. По случая на семейство Кръстеви ще бъде сезирана и Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Това съобщи областният координатор на организацията Илко Илиев. Той обяви, че ВМРО ще организира обществен натиск срещу енергийната компания, която “при условие, че е монополист, не бива да се изживявя като едър феодал”. “Подозирам, че има и материален интерес от страна на компанията, защото е по-удобно да не се инвестира в изграждането на подземни електропроводи и трансформатори. Честа практика е и надписването на сметки за ток в кв. “Столипиново”, каза още Илиев.

Юристите на ВМРО уточниха, че искът се завежда по Закона за задълженията и договорите и няма да бъде единствен. Други шест семейства и стопански абонати на “Електроразпределение” са се обърнали към ВМРО с молба за съдействие при решаване на проблеми с енергодружеството. Информацията е на Дарик радио.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/VMRO-i-abonati-atakuvat-Energoto-15950
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.