Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Нови палати издигат в Панаира
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:08 / 21.04.2006Коментари ()1373
©
В Пловдивския панаир ще бъдат построени нови палати, съобщи изпълнителният директор на Международното изложение Йордан Радев. Идеята е на мястото на палата № 12 да бъде построена нова по- модерна сграда, 19- та палата ще бъде реконструирана. Тези реконструкции ще бъдат регламентирани в стратегията за развитие на изложението, тя се доработва в Министерството на икономиката и енергртиката. Стратегията предвижда 20 млн. инвестиции до 2013 година.

Междувременно над 6 млн. лв. са вложени в завършената реконструкция на палата № 6. На пролетното изложение пловдивчани ще могат да видят там уникалната златна маска на Терес и бронзовата глава на Севт ІІІ. Няма да има специален пропускателен режим, където ще бъдат изложени уникалните тракийски съкровища като част от експозициите на българските общини, казаха от панаира. За охраната на експозициите на “Пролет 2006” обаче, ще бъдат ангажирани, освен ведомствената охрана, полицията, жандармерията и частна охранителна фирма.

Премиерът Сергей Станишев ще открие на 8 май 26 Пролетния панаир в Пловдив, в който ще участват близо 1 150 фирми, съобщи изпълнителният директор на националния изложбен център Йордан Радев. На следващия ден изложението ще бъде посетено от президента Георги Първанов, съобщиха източници от Министерството на труда и социалните грижи. Предвидено е вечерта в Конгресния център на Панаира Първанов да награди талантливи деца и да осъществи телемост с млади българи в САЩ. Информацията е на радио Пловдив.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Novi-palati-izdigat-v-Panaira-16038
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.