Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
10 млн. лв. струва на жителите на Смолян транспортната фирма “Рожен експрес”
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:55 / 24.04.2006Коментари ()1355
"Около 10 млн. лв., дадени в особен залог, струва на всички жители на Смолян транспортната фирма “Рожен експрес”, като се събере цялата сума", определи смолянският кмет Дора Янкова пред радио “Фокус” – Смолян.

Градоначалникът допълни, че в момента компанията се управлява “де юре” от общината, защото "де факто" тя е собственост на Общинска банка. “Със 10 млн. лв. ще създам два превозвача на общината” , възмути се при посещението си в региона лидерът на КНСБ д-р Желязко Христов.

Смолянското дружество “Рожен експрес” е зависимо от две решения в момента. Решенията на Общинския съвет са важни дотолкова, доколкото фирмата е на общината. Решението на банката пък е необходимо дотолкова, доколкото цялата компания е писана в особен залог, с всичките си активи и пасиви в размер на 6 млн. и 14 хил. лв. към 31 декември 2005 г., чрез съда в полза на Общинска банка.
Допълнително към двата кредита – един малък и един голям, общината има залог на още 4 свои имота. Паралелно с това тя е направила в по-предишни времена безлихвено кредитиране на фирмата в размер един път на 500 хил. лв. и втори път – на 448 хил. лв., което е близо 1 млн. лв.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/10-mln-lv-struva-na-zhitelite-na-Smolyan-transportnata-firma-Rozhen-ekspres-16070
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.