Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Изложба на общините в България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:59 / 26.04.2006Коментари ()948
©
За втора поредна година, в рамките на Международния пролетен панаир, в който традиционно участват над 1300 фирми, ще се проведе “Изложба на общините в България”.

Организаторите продължават да приемат заявки от цялата страна.
Досега участие са заявили 32 общини: Асеновград, Благоевград, Божурище, Бяла, Генерал Тошево, Добрич, Добричка , Ихтиман, Казанлък, Калояново, Копривщица, Костенец, Марица, Павел баня, Панагюрище, Плевен, Пловдив, Правец, Родопи, Садово, Самоков, Свиленград, Своге, Силистра, Смолян, Стрелча, Сопот, София, Тутракан, Чепеларе и община Лече от Италия.
Съорганизатор - Гражданско сдружение с нестопанска цел “Сдружение за Пловдив”.

Целта на изложбата е в оставащите месеци преди присъединяването ни към Европейския съюз, изложителите и посетителите на Пролетния панаир да се запознаят с възможностите за бизнес и инвестиции в отделните населени места в България.

На изложбата българските общини ще имат възможност да представят уникалните ресурси, с които разполагат, да покажат предимствата на своя регион чрез експониране на инвестиционни и други проекти, стратегии и програми за развитие, природни и културни забележителности. Всяка община ще може да избере най-подходящ начин да се представи чрез художествено оформление на щанда, графични продукти, прожекция на филм за населеното място, демонстрация на регионални традиции, програми и специални експонати. Важна цел на форума е да бъдат подкрепени инициативите на общините за икономическо развитие и подобряване на бизнес средата на местно ниво, за привличане на инвестиции и разработване на проекти за финансиране от фондовете на Европейския съюз за регионите.

На премиерата през 2005г., преминала при голям интерес, се представиха 32 общини от цялата страна и гости от Италия. Интерес предизвика проведеният инвестиционен форум “Общините – партньор на бизнеса”. Тази година акцент в деловата програма ще бъде форумът на тема “ Финансиране на общинските проекти – път за ускорено развитие”.

Посетителите на Пролетния панаир ще имат възможност да видят в палата 6 уникална изложба, организирана със съдействието на Исторически музей, Казанлък - СЪКРОВИЩА ОТ ДОЛИНАТА НА ТРАКИЙСКИТЕ ЦАРЕ. Ще бъдат изложени находки от гробницата на тракийския цар Севт ІІІ и гробницата на цар Терес. Сред тях са - златната маска на Терес и бронзовата глава на Севт ІІІ.
Изложбата “България на длан” също ще предизвика интерес.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Izlozhba-na-obshtinite-v-Bulgariya-16111
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.