Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Строят еконебостъргач в Пловдив?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:12 / 09.05.2006Коментари ()1790
©
Небостъргач от второ поколение може да бъде издигнат в Пловдив, София, Бургас и Варна, каза Георги Стоилов - президент на "Интерарх 2006". Форумът на тема "Глобализация на обществото и ценностите на архитектурата", чието 11-о издание, ще се състои от 14 до 17 май, обявява конкурс за еконебостъргач.

Общо 12 проекта са постъпили до момента за конкурса, като само 3 от тях са на български автори. Еконебостъргачът, за разлика от първото поколение негови "събратя", е не просто контейнер, откъснат от света, а има повече вътрешно пространство и много зеленина, обясни Стоилов. Подобни проекти вече са осъществявани от Норман Фостер във Франкфурт и от Кенет Янг в няколко държави в Азия. Международно жури ще определи лауреатите в изложбата-конкурс на архитектурни проекти и реализации, които ще получат почетни отличия от български и чужди министерства, кметове и други институции.

Трите големи награди ще бъдат на ЮНЕСКО, на министъра на културата на България и на министъра на културата на Франция. За конкурса са получени архитектурни проекти и реализации на 125 автори с 87 проекта, от 16 страни, а за изложбата на книги и списания по архитектура - 27 издания от 20 автори. Информацията е на actualno.com.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Stroyat-ekonebosturgach-v-Plovdiv-16355
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.