Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
50 заведения слагат стикери, не пускат децата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:07 / 09.05.2006Коментари ()1333
Със стикери, залепени на видно място, собственици на заведения от “Южен” се включиха в инициативата “Не пазя само своето дете, пазя нашите деца”. Тя бе подета от комитет на родители, които настояват да се ограничи достъпът на ученици в баровете и дискотеките, и от районното кметство.

Майки от комитета се срещнаха днес със съдържатели на заведения и им дадоха стикери. Те са общо 50 и ще бъдат разпространени за два дни с помощта на районната администрация, заяви зам.-кметът на “Южен” Атанас Панчов.

“Ние също сме родители и грижата за децата е обща – и за вас, и за нас”, заяви съсобственикът на кафе-аперитив “Гладиатори” Георги Цветков, който бе домакин на срещата и пръв сложи стикер на вратата на заведението си. “За мен е чест, че това събитие става тук. Искам да ви уверя, че залепването няма да е символично, а наистина поемаме от сърце това задължение”, добави той.

“Изразявам нашата майчина благодарност, че се включихте в тази инициатива - каза представителката на комитета Мария Балабанова, преди да му връчи стикера. – Нека да си припомним една древна мъдрост: “Този, който мисли за утре, прави хляб днес. Онзи, който мисли за година напред, прави нива, а онзи, който мисли за много години – дарява с грижа и обич децата си”.”

Собствениците на кафе-аперитивите “Моака” и “Мафиозо” и на ресторантите “Рио” и “Графит” също бяха дошли на срещата, за да вземат стикери и да заявят, че се включват в инициативата. “Вече се усещат резултатите от нея. При нощните проверки в заведенията откриваме все по-малко деца”, заяви зам.-кметът на района Атанас Панчов.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/50-zavedeniya-slagat-stikeri-ne-puskat-decata-16365
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.