Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Започва изграждането на ж.к. “Отдих и култура”
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:36 / 11.05.2006Коментари ()2559
Жалбите срещу устройствения план на ж.к. “Отдих и култура” са отхвърлени от Върховния съд и собствениците на имоти там вече могат да строят. Това съобщи кметицата на район “Западен” Маргарита Вакрилова.

Комплексът обхваща територията между Братската могила, магазин “Направи си сам”, ХЕИ, ул. “Перущица” и бул. “Копривщица”. По-голяма част от парцелите са общински. Върху терен от 17 дка строителният предприемач Димитър Язов има намерение да издигне център с магазини, жилища и обществени зали. Сградата ще е на 3 нива с пешеходни зони, места за отдих, кинозали, театър.
Очакваме скоро от община Пловдив да изпратят плана, за да можем да издаваме скици за застрояване и хората да се разпореждат с имотите си, казаха от район “Западен”.

Перспективите за развитие на двете зони с обща площ над 1400 декара, които предстои да влязат в регулация и да разширят границите на Пловдив, бяха обсъдени на среща между кметицата Маргарита Вакрилова и членове на Строителната камара. 15 предприемачи се запознаха с плана на общината. “Трябва да се направи обществен съвет, в който да влизат представители на градската управа, собствениците на земи, строителни фирми, и там да се обсъждат евентуалните възражения по устройствените планове. Такава е европейската практика, с която се предотвратяват конфликти и се ускорява устройството на териториите”, каза Пламен Иванов, почетен председател на Строителната камара в Пловдив.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zapochva-izgrazhdaneto-na-zhk-Otdih-i-kultura-16428
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.