Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Чомаков: Да се побратимим с Бенгази
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:42 / 13.05.2006Коментари ()1266
©
Пловдив да се побратими с Бенгази предложи кметът на града д-р Иван Чомаков на либийския посланик н.пр. Тахер Бенбаши по време на днешната среща си с арабските посланици. Все още няма отговор от либийска страна, но е важна поканата, каза Чомаков. Той разговаря с посланиците на Ирак, Египет, Йемен, Кувейт, Либия, Палестина и Судан.

Арабските посланици са оценили високо работата на Международния фонд за подпомагане на либийските деца, в който членува пловдивския кмет Иван Чомаков. Той отказа да съобщи набраната сума във фонда, защото Уставът на фонда забранява разпространяването на тази информация. Либийският посланик отказа да коментира хода на делото срещу българските медицински сестри, защото то ще бъде решено от независимия съд, но заяви, че това не може да влияе отрицателно на отношенията между България и Либия.

Арабските посланици ще запознаят техните бизнесмени с условията за инвестиции в Пловдив и ще ги насочат да вложат своите капитали тук. Ще се активизира обмен на студенти между арабските страни и България. Кметът на Пловдив и посланиците се договориха да подготвят българо- арабска седмица в Международния панаир, която ще се проведе в средата на следващата година. Арабските посланици изразиха надежда България да се превърне в естествен мост между арабските страни и Европейския съюз. До сега Съветът на арабските посланици в София не е искал облекчени условия от България за бизнес с арабските страни. Информацията е на Дарик радио.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Chomakov-Da-se-pobratimim-s-Bengazi-16464
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.