Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Французин дойде от Ница до Пловдив без пари
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:59 / 27.05.2010Коментари ()2021
Французинът Оливие Пиезонка прекоси 10 200 километра от Ница до Пловдив без една стотинка в джоба си. 41-годишният мъж разчита на благоразположението на хората, които среща по пътя си, за да не остава жаден и гладен. Досега не е срещнал неразбиране. Че добрите думи отварят и железни врати, доказал капитанът на кораба от Италия до Гърция, който го пуснал на борда без билет. Единствено в гъзарския Коста дел Сол в Испания стоях четири дни без храна, тъй като там хората не ме разбраха, разказва Оливие.

Странното му начинание - да обикаля Европа, станало факт заради кризата. Икономическият трус оставил аниматора без работа. След като известно време се чудел какво да предприеме, решил да обиколи Стария континент пеша и без пари. Така давам пример на младото поколение, че не е нужно да търси отдушник в алкохола.

Оливие тръгнал от Ница на 11 юли 2009 г. Минава по 40 километра на ден. Върви с 5 километра в час по десет часа на ден. Скъсал е 4 чифта кубинки, преди да стигне у нас. Раницата с най-важните му неща тежи 15 килограма. Част от пътешествието му минало по традиционния път на пилигримите, заради което бил радушно посрещнат в Португалия. Там бил нахранен от местен пожарникар. Богаташ пък му дал пари, за да спи в петзвезден хотел. Обикновено отсяда в манастири, но се е случвало да нощува и под открито небе. От всяка света обител, която е посетил, взима и печат - вече е събрал над 40. В Пловдив се обърнал към католическата църква, където му дали подслон. Французинът толкова си паднал по града ни, че решил да остане малко повече дни, за да разгледа по подробно историческите ни забележителности. Той вече има и фен в лицето на сънародника си Бенжелюн Юнес, който рита за Локо. Футболистът го дари с тениска на черно-белите.

В плана на Оливие е да прекоси 25 страни. Шест вече са отметнати в списъка. А от пътешествието му остават още 20 хиляди километра и 14 месеца в път. Като се върне в родината, ще напише книга и вече мисли за околосветско пътешествие, което да реализира със сериозна финансова подкрепа от спонсори.

Източник: в. "Марица"



Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Francuzin-doide-ot-Nica-do-Plovdiv-bez-pari-166072
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.