Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
7-годишна пловдивчанка спечели приз за рисунката си в Евро-конкурс
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:42 / 22.05.2006Коментари ()1945
©
Малката Анна Първанова спечели първата си международна награда на 7 годишна възраст
Малката Анна Антонова Първанова е само на 7 годинки и е единственото българче спечелило награда за рисунката си в Европейския конкурс "Зелената седмица 2006" организиран от Европейската Комисия. Таз годишният конкурс беше на тема "Биоразнообразието".

Ани посещава Школата по изобразително изкуство към "Общински детски комплекс" в Пловдив с преподавател Николай Балдев от 2 години и е печелила много награди, но това е първатата от международен конкурс, съобщи майката на талантливото момиченце специално за Plovdiv24.com.

Тя е ученичка в 1 а клас на СОУ "Константин Кирил Философ" в Пловдив. Това не е първата награда за рисунка на момиченцето. През март 2006 тя е спечелила 1-ва награда на ВиК гр.Русе, а сега на 24.05 ще пътува за Стара Загора за да получи на
©
Рисунката, с която младата пловдивчанка спечели наградата
града за стихотворението си "Ние българите" в националния конкурс "Ние българите".

Ани заминава за Брюксел на 30.05.2006, за да получи наградата си от конкурс "Зелена седмица 2006 г.". Церемонията по награждаването ще се състои на 1-ви юни в Брюксел, където ще стане ясно и на кое точно място се е класирала младата българка. Сигурното е, че е в челната тройка и ще бъде наградена.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/7-godishna-plovdivchanka-specheli-priz-za-risunkata-si-v-Evro-konkurs-16689
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.