Цакат ни с "кюстендилски" череши по пазара, пък те още зелени | ||||||
| ||||||
Черешоберът в Кюстендилско закъснява дотам, че някои местни производители се шегуват, че кюстендилските череши ще се ядат... наесен. Плодовете са още зелени, ще трябва да зреят още поне десетина дни. "За съжаление ще закъснее. Не само ще закъснее, но нямаше хубаво опрашване и черешите ще бъдат чувствително по-малко. Случи се лошо опрашване по време на цъфтежа. Изкупната цена ще е над лев, но по-нататък нещата не знам как ще се развият", каза дългогодишният директор на Института по земеделие край Кюстендил проф. Димитър Домозетов, цитиран от БНР. Затова пък на много места, където се продават череши в страната на цени по и над 10 лева за килограм, се обявяват за "кюстендилски". Това е търговска реклама, череши от Кюстендилско все още не са брани и не се предлагат на пазара, коментират от земеделските кооперации. |