Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Прилагане на медиацията като средство за решаване на конфликти на територията на училището стартира с проекта “Мирни класни стаи” в ОУ “Драган Манчов”
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:50 / 12.06.2006Коментари ()1057
Училищното настоятелство при ОУ “Драган Манчов” спечели проект за прилагане на нови подходи към превенция на рисковите фактори, развитие у децата на умения за себеутвърждаване, за решаване на проблеми и правене на избор, за общуване и партниране.

Екип от 20 учители и родители бе подготвен и покри изискванията за упражняване на дейността “медиатор” съгласно Закона за медиацията. В момента тече процедура по вписването на обучените педагози в Регистъра на медиаторите към Министерство на правосъдието. До края на месец юни в училището ще бъде изготвен анализ на резултатите чрез заключителна анкета.

Сформирането на собствен екип от медиатори бе наложен от отчитащите се в страната тенденция на чести прояви на агресия, включително в училище. Бе отчетена необходимостта от повишаване на квалификацията на преподавателите и изграждане на практически умения за ефективна комуникация с учениците и родителите, както и заместване на административния с консенсусен подход при разрешаване на проблемите. Бе проведена тематична родителска среща за запознаване с метода на медиацията, а децата бяха запознати с приложението на този метод в часовете на класния ръководител.

Проектът “Мирни класни стаи” се финансира от Институт “Отворено Общество” в партньорство с “Българската асоциация за извънсъдебно решаване на спорове” – Пловдив.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Prilagane-na-mediaciyata-kato-sredstvo-za-reshavane-na-konflikti-na-teritoriyata-na-uchilishteto-startira-s-proekta-Mirni-klasni-stai-v-OU-Dragan-Manchov-17096
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.