Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Световноизвестна флейтистка свири в Етнографския музей
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:57 / 12.06.2006Коментари ()1335
Световноизвестната флейтистка Шефика Кутлуер от Турция ще свири на 13 юни в Етнографския музей. Заедно с нея на сцената ще бъдат пианистката Зорница Петрова и китаристката Стела Митева-Динкова. Триото ще изпълни творби от Моцарт, Борн, Ибер, Пиацола, Женен, Доплер, Юн и Демияк.

Шефика Кутлуер свири в Президентския симфоничен оркестър на Турция, тя е носител на най-високото национално отличие за творчески постижения – Наградата на Президента на републиката. Репертоарът, с който гостува на много световни сцени, обхваща музика от барока до съвременността, в него се пресичат идеи на Изтока и Запада. Много от творбите, които изпълнява, са писани специално за нея, тъй като е известна със своята виртуозност. Била е солист на симфоничните оркестри в Берлин и Токио, на Кралската филхармония, на Камерния оркестър на Европейския съюз. Инструментите, на които свири, са златни и сребърни, изработени лично от легендарния майстор Й. Хамиг и неговите наследници.

Гостуването на Шефика Кутлуер в Пловдив бе осъществено със съдействието на Генералното консулство на Република Турция в града. Концертът започва в 20 ч.


Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Svetovnoizvestna-fleitistka-sviri-v-Etnografskiya-muzei-17107
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.