Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Вицепремиерът на германската провинция Райнланд-Пфалц ще посети Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:18 / 20.09.2004Коментари ()777
©
На 23.09.2004 г. вицепремиерът и министър на икономиката на германската федерална провинция Райнланд-Пфалц г-н Ханс-Артур Баукхаге ще посети Пловдив. Гостът ще бъде в града ни по личната покана на почетния консул на България в Райнланд-Пфалц и главен изпълнителен директор на Занаятчийска камара Кобленц д-р Карл-Юрген Вилберт, съобщи пресслужбата на Община Пловдив.
Министър Баукхаге ще пристигне в 9.00 ч. в Междуучилищния център на ул.”Алеко Константинов” 11. Той ще разгледа работилниците, оборудвани от Германия в рамките на Проекта за партньорство и ще се срещне с участниците в протичащия по това време там семинар за чираци-сладкари, включени в Пилотния проект за въвеждане на германския модел за занаятчийско обучение по дуалната система.
След демонстрация на постижения на чираци-сладкари и фризьори министър Баукхаге ще посети Данчовата къща в Стария град, където ще приветства участниците в третото годишно заседание на Бюрото за подпомагане на средното съсловие на Балканите. На заседанието ще присъстват представители на организациите-партньори от Албания, Румъния, Македония, Сърбия и Черна гора, Молдова, Босна и Херцеговина, както и от България.
В Данчовата къща Министърът ще открие и съвместна българо-германска изложба. От страна на Германия ще бъде представена дейността на занаятчийска камара чрез фотоси на майстор-фотограф, а от българска страна – на млади майстори-приложници, някои от които имат международни изяви.
Гостът е на официално посещение от 22 до 24 септември в България по покана на вицепремиера и министър на икономиката Лидия Шулева.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Vicepremierut-na-germanskata-provinciya-Rainland-Pfalc-shte-poseti-Plovdiv-1717
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.