Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
От 15 до 23 юни 2007 г. бе решено днес да се проведат спортните игри на Евровизия в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:47 / 16.06.2006Коментари ()1028
На срещата днес между Кмета Чомаков и Ерик Хенсен – Директор на Датското радио и телевизия и Зам.-директор на Асоциацията на Евровизия за спортни събития, стана ясно, че близо 500 журналисти от 14 държави ще участват на 50-те юбилейни игри на Евровизия през юни идната година в Пловдив.

“Радвам се, че Пловдив бе предпочетен пред столицата като домакин на състезанията. България е единствената за сега държава извън ЕС, в която се провеждат тези състезания. Богатата съпътстваща програма, в която даваме възможност на журналистите да опознаят нашия бит, култура, традиции и исторически ценности ще бъде не само реклама за Пловдив, но ще представи страната ни като цяло в най-добрата й светлина.”, каза след срещата д-р Чомаков.

“Избрахме Пловдив, защото това е най-хубавото място в България. Спортните срещи на Евровизия са всъщност срещи между държави, между колеги-журналисти и те допринасят за развиване на взаимопомощ между националните ни медии, а така също и между страните на Европа.”, сподели г-н Ерик Хенсен след срещата. Той ще продължи посещението си днес (16.06.2006 г.) в Пловдив с детайлно запознаване със спортните обекти и създаване на организационен комитет. Всички състезания в над 10 дисциплини ще се проведат в Пловдив, с изключение на игрите по голф, които ще бъдат на игрището в Ихтиман.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Ot-15-do-23-yuni-2007-g-be-resheno-dnes-da-se-provedat-sportnite-igri-na-Evroviziya-v-Plovdiv-17193
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.