Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Над 30 загинали при инцидент в метрото във Валенсия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:20 / 04.07.2006Коментари ()1693
©
Повече от 30 души загинаха и десетки бяха ранени при дерайлирането две мотриси в метрото във Валенсия в източната част на Испания, предадоха световните агенции. Според Ройтерс загиналите са най-малко 34, а ранените са над 20.

По първоначални данни на следствието става дума за злополука, а не за терористичен акт.

Пожарникарите още не могат да уточнят броя на загиналите и ранените при дерайлирането на двете мотриси между станциите Хесус и Пласа де Еспания в центъра на Валенсия.

Около 150 души са евакуирани от мястото на катастрофата. Испанското национално радио посочи, че няма повече хора, заклещени в мотрисите, които са се преобърнали.

Представителят на правителството Луис Фелипе Мартинес заяви пред испанско радио, че злополуката вероятно е причинена от превишена скорост и от счупване на колело. Следователите обаче смятат, че стена на тунела е рухнала върху влака.

Полицията е отцепила района на катастрофата и в една от близките метростанции е разположена мобилна болница.

Във Валенсия в събота започнаха да пристигат поклонници за Световните срещи на семействата, които са насрочени за 8 и 9 юли и които трябва да бъдат закрити от папа Бенедикт Шестнайсети, отбелязва АФП. Папата е бил информиран за катастрофата и се моли за жертвите, съобщи испанското държавно радио, цитирано от Дарик радио.


Още новини от Международни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Nad-30-zaginali-pri-incident-v-metroto-vuv-Valensiya-17561
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.