Груби нарушения със сладолед на Черноморието: Масово използват суровини с изтекъл срок на годност! | ||||||
| ||||||
"Следи се дали се спазва технологичният процес, параметрите на пастьоризация, закаляване и съхранение на сладоледа, етикетиране, състав и алергени, ако има такива", обясни д-р Златина Димова, директор на ОДБХ – Варна. И докато на повечето места изискванията са спазени, проверките показват, че има и обекти с груби нарушения: използване на суровини с изтекъл срок на годност, работа на персонал с изтекли здравни книжки и др. Такива нарушения са открити в производствен цех във Варна. Той вече е бил запечатван от контролните органи, но въпреки това е продължил да осъществява своята дейност. "Лицето не се яви на заповед за спиране на дейност, въпреки че беше извикан в ОДБХ - Варна. На 14-и е проведен разговор, при който лицето пак отказва. На 19 юли, със съдействието на "Икономическа полиция", обектът е посетен обекта, но не е осигурен достъп", обясни пред NOVA д-р Надежда Петрова - гл. инспектор в ОДБХ. Управителят на цеха не вдига телефона си. "Това е престъпление по Наказателния кодекс и ние сме предприели съответните действия с писмо до другите отговорни институции", каза д-р Димова. За нарушителите обаче са предвидени сериозни глоби, започващи от 2000 лв. |
Още по темата: | общо новини по темата: 1248 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/208 ] следващата страница |