Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Лекарите в Пловдив недоволни от здравната каса
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:28 / 07.07.2006Коментари ()1208
Решението на Управителния съвет на на НЗОК за намаляване на цените на 57 клинични пътеки е неуместно и противоречи на логиката на договарянето и на интересите на здравно осигурените български граждани. Това се казва в декларация на Регионалния лекарски съюз по повод решението на касата да редуцира заплащането по редица клинични пътеки.

Значителните разлики между прогнозираните и реално обслужените в болниците пациенти не могат да бъдат обяснявани с измами и злоупотреби от страна на лекарите, категорични са от регионалната им колегия. Според тях причините са в липсата на специалисти, които правилно да съставят прогнози за нуждите от болнично лечение, за което не са виновни лекарите.

Медиците настояват да се регламентира ясно въпросът с допълнителните плащания при ползване на здравни услуги. Искаме обществото да разбере, че лекарите не желаят нерегламентирана размяна на пари и чакат политиците да поемат своята отговорност, се казва още в протестната декларация. Информацията е на Дарик радио.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Lekarite-v-Plovdiv-nedovolni-ot-zdravnata-kasa-17643
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.