Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
В Пазарджик изсипаха домати в Марица в знак на протест срещу изкупните цени
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:20 / 08.07.2006Коментари ()1203
©
Общество Три кашона домати изхвърли в р. Марица от разрушения мост край зеленчуковата борса в с. Огняново производител от с. Братаница. Боян Ангелов изсипа продукцията си в реката с посланието да стигнат до Турция, откъдето се внасяли количествата, сринали българския пазар до изкупната цена от 8-10 ст. за килограм.

На протестния призив обаче откликнаха само няколко производители, другите останаха по местата си в зеленчуковото тържище. Там доматите в по-късните сутрешни часове вече се продаваха за 20-40 ст. за килограм. Резултатът от вдигнатия шум от вчера за срива на доматите е, че търговци, чули за най-ниските цени, пристигнаха тук от цялата страна и изкупиха доматената продукция, коментира управителят на “Пазар на производителя” ООД Златко Златанов. По-големият проблем, обаче е разрушеният от миналогодишното наводнение мост, който отказа много търговци да се снабдяват с продукция от нашата борса, допълни той.

В Марица на няколко метра от прекъснато бетонно съоръжение се подават от водата и елементите на понтонния мост, построен от армейски подразделения и също отнесен от придошлата Марица , но през март, тази година. Същата участ сполетя и другата понтонка край с. Юнаците. И двете военно-инженерни съоръжения бяха открити миналата есен с шумни церемонии, в които участва и бившият началник на Генералния щаб на армията ген. Никола Колев. За заслуги по отстраняване на последствията от наводненията генералът бе награден от президента Първанов в края на миналата година. Информацията е на pa-media.net.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/V-Pazardzhik-izsipaha-domati-v-Marica-v-znak-na-protest-sreshtu-izkupnite-ceni-17655
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.