Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Наркодилъри влизат за 2 години в затвора
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:23 / 13.07.2010Коментари ()1178
© Plovdiv24.bg
Пловдивският окръжен съд осъди на по две години лишаване от свобода при първоначален общ режим и глоба в размер на по 5 000 лв. подсъдимите Сейдали Дурак, Асен Стоянов и Красимир Янков. Те бяха признати за виновни в това, че на 16 април тази година в гр. Пловдив в съучастие са държали с цел разпространение 138 г. хероин на стойност 8994 лв.

На 16 април подсъдимите Сейдали Дурак, Асен Стоянов и Красимир Янков и свидетелят Гюнай Али се срещнали в Нова Загора. Преди това тримата подсъдими се уговорили да закупят хероин в кв. "Изгрев" в Пловдив, който след това да продават в Нова Загора.

Четиримата тръгнали от Нова Загора за Пловдив с автомобил "Опел Вектра". Като стигнали до с. Войводиново подсъдимите оставили колата в близост до селото и тръгнали с такси за Пловдив, а Гюнай Али останал да ги чака в едно барче.

Тримата подсъдими пристигнали в кв. "Изгрев", където от неустановено лице закупили 138 г. хероин. Хероинът бил сложен в два сиви памучни чорапа. Тримата взели наркотика, като го разпределили у всеки и отново с такси се придвижили до Войводиново. Там взели Али и с автомобила потеглили за Нова Загора. На разклона на пътя за с. Войводиново били спрени за проверка от полицейски служители. Когато видял полицаите Асен Стоянов пуснал носеният от него чорап на земята. Всички били заведени в сектор "Криминална полиция". Било извършено претърсване на автомобила и подсъдимите и бил открит наркотикът.

Делото се разгледа по процедурата на съкратеното съдебно следствие - с предварително изслушване без разпит на свидетелите и вещите лица пред съда. Подсъдимите признават фактическите обстоятелства по повдигнатото им обвинение. Затова им беше определено наказание под предвидения минимален размер.

Присъдата подлежи на обжалване в 15 дневен срок пред Апелативния съд.


Още по темата: общо новини по темата: 1
17.04.2010 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Narkodiluri-vlizat-za-2-godini-v-zatvora-176996
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.