Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Блокада на пътя Велинград- Варвара заради незавършен ремонт
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:02 / 11.07.2006Коментари ()1894
Пътят Велинград- Варвара ще бъде блокиран от засегнати жители на община Велинград за няколко часа, ако до края на месеца агенция “Пътища” в Пазарджик не завърши ремонта на четвъртокласния път, основна връзка на Велинград със Сърница, Побит Камък, Медени поляни, Мечо корито и Грашево. Ако и това не помогне, блокадата ще се прехвърли на Автомагистрала “Тракия”.

Пътят, прекъснат нацяло след наводненията, е бил възобновен отчасти до декември, но и до сега пътна настилка там няма. През първите три месеца от тази година е било направено проектирането на цялата отсечка, а Агенция Пътища е дала уверения, че ремонтните работи ще започнат веднага, съобщиха за Дарик радио от община Велинград.

Проектът за този път, за да бъде приведен той във вид, отговарящ на европейските стандарти е на стойност 22 милиона лева. След много срещи с областния управител, общинското ръководство на Велинград е успяло да осигури 2 милиона и половина за първите 6 месеца на тази година, а ремонтът е трябвало да започне през април. Парите са усвоени от изпълнителя - Агенция Пътища в Пазарджик, която от началото на юни до сега е изградила не повече от 30 метра от подпорната стена. Информацията е на Дарик радио.



Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Blokada-na-putya-Velingrad-Varvara-zaradi-nezavurshen-remont-17715
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.