Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Апелативният съд призна бившия кмет на Ракитово за виновен по обвинение за злоупотреба със средства
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:03 / 21.07.2010Коментари ()1560
© Plovdiv24.bg
Апелативният съд в Пловдив отмени присъда, постановена от Окръжен съд-Пазарджик в частта, с която бившият кмет на Ракитово Димитър Андонов бе признат за невинен по обвинение за злоупотреба със средства, отпуснати за ликвидиране на последствия от бедствия и аварии. Това съобщи Маринела Георгиева от администрацията на Окръжния съд в Пазарджик.

Въззивната инстанция призна подсъдимия Андонов за виновен в това, че като кмет на община Ракитово в нарушение на чл. 36а, т.1 от Правилника за организацията и дейността по предотвратяване и ликвидиране на последствията при бедствия, аварии и катастрофи, се е разпоредил с бюджетни средства в размер на 24 573 лв. не по предназначението им от резерва за неотложни разходи по Закона за държавния бюджет за 2004 г., предоставени за ремонт на три улици в град Костандово, а е ремонтирана само една улица в града. На основание чл. 78а, ал.1 от НК подсъдимият е освободен от наказателна отговорност и му е наложено административно наказание глоба в размер на 600 лева. Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване и протест.

Източник: Агенция "Фокус"


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Apelativniyat-sud-prizna-bivshiya-kmet-na-Rakitovo-za-vinoven-po-obvinenie-za-zloupotreba-sus-sredstva-179107
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.