Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Казаха "ДА" на заемът за улиците
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:15 / 24.07.2006Коментари ()1643
©
С 34 гласа "За" общинският съвет на Пловдив определи Райфайзенбанк за кредитираща институция. 14 те съветници от Коалиция за Пловдив се въздържаха при гласуването. 50 милиона лева ще бъдат използвани за ремонт на пловдивската инфраструктура. Общинските съветници отхвърлиха предложението на левицата да бъде създаден обществен съвет за контрол на разходваните средствата.

По- рано днес лидерът на Коалиция за Пловдив Николай Радев заяви, че обмислят възможността да сезират Апелативна прокуратура за твърденията, че съветници са искали подкуп от 20 хиляди лева, за да подкрепят кредита от 50 милиона лева. Изявлението на Радев дойде след отказа на Окръжна прокуратура да образува дело по този случай. Юнион билд печели търга за продажба на терен от над 3 декара на капитан Райчо на стойност 3 милиона и 30 хиляди - решиха още съветниците.

Инвестицията, която трябва да се направи е 10 милиона лева. Купувачът трябва да построи подземни и надземни гаражи, магазини, офиси за около 140 търговци. Левицата в Пловдивския общински съвет обмисля да сезира Апелативна прокуратура, след като Окръжна прокуратура отказа да образува дело по информациите, че общински съветници са искали подкуп от по 20 хиляди лева, за да подкрепят заема от 50 милиона лева за ремонт на градската инфраструктура. Това заяви лидерът на Коалиция за Пловдив Николай Радев с настояване избора на кредитираща институция за кредита да бъде отложен за следващата сесия на местния парламент.

Всяко вдигане на ръка в този момент може да бъде изтълкувано като продиктувано от други внушения, а не от това, че кредита действително е необходим на Пловдив - каза Радев. Ние смятаме, че общинската администрация трябва да кандидатства с проекти за финансиране и от държавата, и от различни фондове, за да облекчи това голямо задължение на града с този кредит - добави лидерът на Коалиция за Пловдив.

Информацията е на радио Пловдив.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Kazaha-DA-na-zaemut-za-ulicite-18009
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.