Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Още болни деца в Столипиново
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:36 / 25.07.2006Коментари ()1262
©
Още 5 хлапета от циганския квартал са заболели от хепатит А през последните 3 дни, съобщи за Дарик радио

д-р Ели Кунчева от РИОКОЗ Пловдив. Според д- р Кунчева все още не можем да говорим за епидемия, защото не е доказана връзка между заразените.

Припомням, че започна дезинфекция на квартала и конкретно на домовете- огнища на заразата.

Заболелите от хепатит А в пловдивския квартал Столипиново вече са над 70.

Заседанието на Комисията за дискриминация към Парламента по жалба на живеещи в Столипиново българи, бе отложено заради наложителна експерна проверка. Това съобщи за Дарик радио председателят на комисията Кемал Еюп.

Живеещите в Столипиново сезирали Комисията срещу енергодружеството в Пловдив. Българите се чувстват ощетени, защото системно стоят без ток, въпреки че редовно плащат сметките си. Режимът в квартала е въведен заради масовата практика на циганите да не се издължават за използваната енергия. Жалбата до комисията на Кемал Еюп е подадена от Асоциацията за европейска интеграция и права на човека, сезирана от потърпевшите.

Експертната оценка ще бъде възложена на инженер, който ще излезе със становище може ли тока в циганския квартал да не бъде спиран на редовните платци наред с длъжниците. Според пловдивското електроразпределение такава техническа възможност няма, тъй като инфраструктурата не е пригодна за целта. Информацията е на Дарик радио.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Oshte-bolni-deca-v-Stolipinovo-18014
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.