Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
С интегрална бюлетина ще гласуваме за президент
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:03 / 25.07.2006Коментари ()1117
С интегрална бюлетина да се гласува за президент реши парламентът като прие на второ четене текстове от промените в Закона за избор на президент и вицепрезидент.

Гласуването ще става с поставянето на знак в квадратчето с цифрата на съответния кандидат, а не както досега в отделно празно поле. Вотът ще е невалиден при наличието на повече от един знак. Недействителна ще бъде бюлетината при изписване на инициали и имена.

Отхвърлено беше предложението на НДСВ хората с увреждане на зрението да гласуват с помощни шаблони. Също не бе възприета и идеята на жълтите всяка бюлетина да има контролен номер, който след упражняване на вота на избирателя да се къса от представител на секционната комисия и да се поставя в отделна урна. Според НДСВ така се избягва рискът избирател да гласува с повече от една бюлетина, но това не се възприе от залата. От левицата обясниха, че така може да се внуши на хората, че вотът им не е анонимен.

Депутатите отхвърлиха и предложението на „Атака” в страната ни да се въведе задължително гласуване. Според мнозинството това е в противоречие с Конституция на страната ни. На извънредно заседание депутатите продължават обсъждането на второ четене на измененията в закона, внесени от НДСВ и левицата.

Информацията е на Дарик радио.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/S-integralna-byuletina-shte-glasuvame-za-prezident-18032
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.