Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
България демонстрира воля за промяна на съдебната система
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:45 / 27.07.2006Коментари ()731
България е добила кураж да обвини в злоупотреби много от своите висши магистрати и политици, а това е неоспоримо доказателство за напредъка на страната - заяви в Пловдив съпредседателят на Съвместния парламентарен комитет България." - Европейски съюз Катрин Ги-Кен. Тя коментира още, че се усеща волята за създаване на надеждна съдебна система, която успешно да се бори с корупцията и организираната престъпност.

Примери за това са успехите с приемането на новия НПК и проектът за саздаването на 28 административни съдилища в страната. Според г-жа Ги-Кен, България полага значителни усилия да покрие изискванията към ветеринарно-санитарния контрол, както и да заработи разплащателната агенция в областта на земеделието. "Това са действителни постижения по отношение на областите, за които България получи червени точки от Европейската комисия на 16-ти май." - съобщи Катрин Ги-Кен.

Тя увери, че веднага след отпътуването си от България ще информира за това еврокомисаря по разширяването Оли Рен. Тези постижения ще бъдат тема и на заседанието на Съвместния парламентарен комитет България - Европейски съюз на 13-ти и 14-ти септември и ще бъдат отбелязани в специална резолюция на комитета - заяви евродепутат Ги-Кен. Тя каза още, че за първи път установява такава силна воля от страна на българите да приключат процеса на европрисъединяване. "Установих динамика и воля за това от страна на целия народ и това е гаранция, че той няма да спре до тук." - коментира г-жа Ги-Кен.

Информацията е на радио Пловдив.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Bulgariya-demonstrira-volya-za-promyana-na-sudebnata-sistema-18082
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.