Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Окръжната прокуратура в Пловдив ще проверява как са усвоени средства за изграждане на екопътека
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:51 / 27.07.2006Коментари ()1207
Окръжната прокуратура в Пловдив разпореди извършването на незабавна проверка във връзка с публикация в пловдивската притурка на в. „24-часа” от 26.07.2006г. под заглавие „Къде потънаха 53 000 лева за екопътека над Устина”.

От пресцентъра на Окръжната прокуратура съобщиха още, че в хода на проверката ще се изяснява от кого, за какво и по какъв план са усвоени отпуснатите средства от Министерството на околната среда и водите за изграждане на туристическия маршрут над родопското село. Ако се установи, че средствата не са реално вложени в изграждането му и само са отразени по ведомости, ще бъде образувано досъдебно производство и ще бъде ангажирана наказателната отговорност на виновните лица.

Статия в същия вестник стана повод и за ревизия на решението на Общинския съвет на Пловдив относно прегласуването на предходно решение за назначаването за кмет на район „Източен” на Красимир Кузмов. Ще бъдат изяснявани причините, поради които градските съветници не са се съобразили с окончателното, влязло в сила и неподлежащо на обжалване решение на Върховния административен съд за възстановяване на Красимира Миткова на поста й кмет на район на ”Източен”.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Okruzhnata-prokuratura-v-Plovdiv-shte-proveryava-kak-sa-usvoeni-sredstva-za-izgrazhdane-na-ekoputeka-18083
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.