Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Сгрешен обвинителен акт прекрати съдебно дело за тежка катастрофа с починал в Пловдивско
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:33 / 05.09.2023Коментари ()4794
© Plovdiv24.bg
Окръжен съд Пловдив прекрати разпоредителното заседание за причинена катастрофа и тежко пострадал и впоследствие починал мъж край Асеновград от октомври 2022 година, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Обвиняемият Тодор Кехайов присъстваше лично в залата заедно със своя адвокат Къймет Шилева. Там бе и Василка Атанасова, Катя Атанасова, Атанас Атанасов и Весела Димова. Семейство Атанасови са наследници на починалия Костадин Атанасов и са частни обвинители в процеса.

Адвокатът на обвиняемия каза, че признават фактите, не желаят събиране на повече доказателства и искат съкратено съдебно следствие. Тя предаде на съдията документ за здравословното състояние на своя клиент, който бил с влошено здраве и често посещавал болнични заведения след катастрофата.

"Съболезнования към пострадалия и семейството. Никога не съм смятал, че може да се случи на мен. Имам 45 години зад волана, но съдбата е била такава.", каза 66-годишният Тодор Кехайов.

В изложението си съдът констатира, че е осъществено процесуално нарушение т.е. липсват факти в обвинителният акт. Липсата им не пречи да се продължи процесът, но е възможно обвиняемият да не разбере своето наказание.

Съдия Весела Евстатиева посочи фактите:

"Той е спрял на знак "СТОП" на кръстовището. Огледал се е и е започнал да завива наляво с дадената скорост. В камиона се е врязал лек автомобил "Опел Вектра", който е управляван от починалия." 

В него липсват факти какво е възприемал шофьора, правейки маневрата. Не е ясна и посоката на движение, пътната обстановка и какво действие е нарушил водача. 

Според съда обвинението е неясно и не може да се очертае рамката на доказване, поради тези факти делото бе прекратено и се връща в прокуратурата.

Решението може да бъде обжалвано в 7-дневен срок от днес.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Sgreshen-obvinitelen-akt-prekrati-sudebno-delo-za-tezhka-katastrofa-s-pochinal-v-Plovdivsko-1811185
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.