Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Лесен начин да се справим със загорелите съдове
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:03 / 04.09.2023Коментари ()1464
© Sofia24.bg
Загорелите съдове са истински кошмар. Те могат да откажат много хора да готвят, само за да си спестят мъчителното безкрайно търкане. А най-лошото е, че то невинаги помага – съдовете остават мръсни и със загорели упорити остатъци.

За щастие има много лесен начин да сложите край на това кошмарно изтощително търкане на загорелите съдове. С помощта на един лесен трик можете да премахнете залепналите остатъци от храна много лесно и без усилия.

Поставете загорелия тиган или тенджера на котлона. Налейте вода. Изчакайте да заври, намалете котлона. Добавете щедро количество препарат за съдове, няколко лъжици сода за хляб и половин чаша оцет.

Разбърквайте, докато сместа бълбука. Постепенно ще усетите колко лесно се отделят загорелите парчета от дъното на съда. Бъркайте така с шпатулата в продължение на поне 15 минути. Свалете от котлона.

Излейте водата. С напоена с препарат за съдове гъба втрийте още малко препарат за съдове и сода за хляб, смесена с малко вода. Всички остатъци ще паднат много лесно, а съдът ще изглежда полиран като нов, съветва az-jenata.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Lesen-nachin-da-se-spravim-sus-zagorelite-sudove-1811686
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.