Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
80% от полицаите във Велинград са с малък стаж
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:14 / 01.08.2006Коментари ()1151
Около 80% от полицаите в РПУ Велинград са без опит и стаж, коментира за Дарик радио началникът на полицията в града Ангел Даскалов. Те са назначавани през последните две-три години, но изпълняват съвестно задълженията си, добави той.

Запознати коментираха за Дарик радио, че полицаите в районното поделение са разделени на два лагера / българомохамедани и българи/. И от двата лагера се изказват положително за мл. сержант и районен инспектор на село Дорково Росен Овчаров, участвал в стрелбата, при която бе убит човек. Информацията от жителите на Дорково и от кметството са също, че Овчаров е свестен човек и си гледа добре работата. Няма никаква вероятност да са стреляли нарочно по 68-годишния Георги Божанов, каза за Дарик радио кметът на Дорково Николай Ковачев.

Убитият е материално зле, но не е клошар, изкарвал е прехраната на трите си деца с бране на гъби, добави кметът. Инцидентът е станал в “Крепос Чепина” на Дорково, където в събота и неделя е имало фолклорен събор. За втория полицай, участвал в стрелбата се знае, че е служител в служба”СОТ”.

Във Велинград е практика да се стреля в гората предадоха източници от града специално за Дарик радио. Стрелят и ловците и обикновените хора, нищо че в града има стрелбище. Особено е популярно това да се прави след купони.

Директорът на областната дирекция Полиция в Пазарджик Жоро Стоицев все още не е открит за коментар. Уволненият заместник на Даскалов Във Велинград Папухчиев отказа да коментира случилото се с думите: “Не мога да ви кажа нищо повече, обърнете се към говорителят на Полицията в Пазарджик”.

“Никой полицейски директор не е застрахован от подобна ситуация”, коментира директорът на Областна дирекция полиция в Пловдив Ангел Рангелов. Той съобщи, че преди месец и половина е подписал заповед за пенсиониране на сержант в Пловдив, допуснал неправомерно използване на служебното стрелбище на МВР. Служителят е нарушил правилата позволявайки на четири девойки и един младеж да присъстват на стрелковия полигон без медицинско и техническо обезпечаване.

Днес във Велинград представят новия прокурор на града. От три месеца курортният град е без районен прокурор, след като предишният напусна поста. За новия прокурор се знае, че е от Свиленград.



Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/80-ot-policaite-vuv-Velingrad-sa-s-maluk-stazh-18182
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.