Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
В село Говедари искат пари за диги
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:25 / 07.08.2006Коментари ()999
Жителите на пазарджишкото село Говедари ще блокират от следващия понеделник пътя Пазарджик – Пловдив, ако дотогава Комисията по бедствия и аварии не отпусне пари за ремонт на дигите, разрушени при наводнението точно преди година. Това предупреди кметът Йордан Бакърджиев.

Над 700 от общо 1 600 жители от село Говедари са се включили в подписката за гражданско неподчинение. Нито един лев не е отпуснат до момента за ремонт на предпазните диги на реката, която е само на 150 метра от селото.

Едва на 14 юли областната управа в Пазарджик е внесла проект за възстановяване на съоръженията в Комисията по бедствия и аварии. Около 100 000 лева са необходими за ремонта, каза кметът на Говедари Йордан Бакърджиев, който повече от месец протестира пред областната управа в Пазарджик срещу бездействието на държавните институции.

Ако до седмица парите не бъдат отпуснати, пренасям протеста си под прозореца на министър Емел Етем, предупреди Бакърджиев. Той предупреди, че цяла година жителите на селото не спят при всеки дъжд и се страхуват да обитават ниските етажи на къщите си, защото има опасност при вдигане на нивото на реката, водата да залее селото

Информацията е на Дарик радио.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/V-selo-Govedari-iskat-pari-za-digi-18312
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.