Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
19 нови болни от хепатит в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:30 / 08.08.2006Коментари ()1051
Продължава да расте броят на болните от хепатит "А" в Пловдив. Това съобщи директорът на РИОКОЗ д-р Ани Егинлиян. Тя поясни, че през почивните дни на лечение са приети още 19 болни.
От тях 11 са от квартал Столипиново, като общият им брой става 158. От Шекер махала са осем, като общият им брой стигна 29.
Огнище на хепатит "А" е открито и в село Христо Милево. Болните са осем. Според първоначалните данни от РИОКОЗ става въпрос за семейно огнище. Очаква се кметът на Пловдив Иван Чомаков да представи в Министерството на здравеопазването искане за отпускане на 3 милиона лева за решаването на проблема с върлуващата епидемия от хепатит "А" в града.

Във връзка с възникналите в страната взривове от стомашно-чревни заболявания - на първо място хепатит А, Министерството на здравеопазването /МЗ/ разпореди на регионалните инспекции за обществено здраве да засилят контрола върху обектите с обществено предназначение.

Бившите ХЕИ ще засилят контрола най-вече върху водоизточниците и обектите за питейно-битово водоснабдяване, обектите за производство и търговия с храни, за обществено хранене, крайпътните обекти за обществено хранене и временно настаняване, детските заведения, ученическите лагери и почивните станции. Информацията е на вестник "Монитор".


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/19-novi-bolni-ot-hepatit-v-Plovdiv-18337
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.