Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Расте недоволството от некоректни работодатели
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:56 / 23.09.2004Коментари ()1291
©
Все повече работници напускат своята работа в търсене на по-добри условия и по-коректни работодатели. Това става ясно от изследване на социологическата агенция “Алфа рисърч” за потребностите на работодателите от работна сила с определена квалификация. Изследването е по поръчка на социалното министерство, съобщи Дарик радио.
Над 60% от работодателите не биха приели на стаж обучени безработни лица, показва още изследването. 33% от всички работодатели въобще не са се възползвали от преференциите, които предоставя законът за насърчаване на заетостта или програмата за наемане на безработни лица.
Повече от половината работодатели планират да наемат нови работни лица през следващата година, но едва 1/5 от тях смятат, че това е много вероятно.
Националният класификатор за професиите е остарял и ще бъде променен, съобщи заместник-министърът на труда и социалната политика Румен Симеонов. Той очаква новият класификатор да бъде готов до края на следващата година.
Около 3.5% повече заетост през следващата година прогнозира социологът от “Алфа рисърч” Боряна Димитрова. По думите й, много висшисти не работят по специалността, като по този начин изместват по-ниско квалифицираната работна сила от пазара на труда.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Raste-nedovolstvoto-ot-nekorektni-rabotodateli-1837
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.